Sunday, July 22, 2018

Video Sesuatu Bakal Berlaku Di Pulau Pinang Pada 25 Julai 2018 Ini.

Sesuatu bakal berlaku di Pulau Pinang pada 25 dan 26 Julai 2018 ini. 

Golongan yang akan menerima tempias ialah golongan graduan tidak semestinya yang berasal dari Pulau Pinang sahaja.

Sila kongsikan kepada semua graduan yang masih menganggur tentang berita ini.

Kalau malas tengok video lihat sahaja link ini http://nak.la/penang41

Saturday, July 21, 2018

PETUA MUDAH TIDAK HANYUT BUANG MASA


1. Pagi-pagi sebelum mula kerja…
Pilih apa kerja kita mahu buat untuk hari itu. Tak perlu banyak.
3-4 kerja pun cukup.
Tampal senarai kerja ni di tempat mudah nampak. Tempat kita buat kerja.

2. Setiap kali lost, JANGAN FIKIR kerja apa nak buat.
For sure, kita malas fikir dan default kepada benda paling mudah:
Buka Facebook, tengok Youtube, bukak TV, tidur.

3. Setiap kali lost, tengok senarai tadi. Terus buat.
JANGAN FIKIR.
Tak perlu fikir lagi nak memilih kerja apa nak buat. Pagi tadi kita dah fikir.
Kalau fikir tu yang akan jadi keluar bisikan syaiton.
Terus je buat.

(Untuk tips buang tabiat buruk => lihat kursus BM ini

Sunday, April 29, 2018

9 Fakta Tentang Saya Yang Pertama Di Malaysia

(SILA SCROLL KE BAWAH UNTUK ENTRI TERKINI. TERIMA KASIH!!!)

Berikut fakta tentang pencapaian saya sebagai penulis di Malaysia sehingga sekarang:


  • Penulis bukan Muslim pertama mendapat Sijil Perancangan Kewangan Islam kelolaan Hijrah Advisory Group tahun 2003.
  • Penulis bukan Melayu pertama yang menulis ruangan sendiri Mengurus Kewangan dalam Mingguan Wanita keluarga majalah Kumpulan Karangkraf.
  • Penulis berbangsa India yang pertama menulis untuk syarikat penerbitan PTS, sebuah syarikat penerbitan Syariah compliant serta mengamalkan penggunaan Bahasa Melayu Tinggi.
  • Penulis pertama menulis buku cara melabur unit amanah mesra pembaca dalam Bahasa Malaysia.
  • Penulis pertama menulis buku cara mengurus insurans hayat mesra pembaca dalam Bahasa Malaysia.
  • Penulis pertama menulis buku kerjaya perancang kewangan mesra pembaca dalam Bahasa Malaysia.
  • Penulis berbangsa India pertama menulis panduan lengkap buat duit sebagai penasihat insurans, penasihat takaful dan penasihat unit amanah dalam Bahasa Malaysia.
  • Penulis berbangsa India yang pertama terpilih sebagai calon dalam Anugerah Pilihan Pembaca Berita Harian-Popular Book Store 2008 Kategori Melayu Non-Fiksyen.
  • Penterjemah Malaysia yang pertama menterjemahkan salah satu buku siri pemasaran mahaguru pemasaran Jay Conrad Levinson "Guerrilla Marketing".

Friday, March 02, 2018

5 TEKNIK UNDERGROUND SIMPAN EMAS PERCUMA UNTUK ANDA

Baca di bawah kenapa panduan percuma 5 Teknik Underground Emas ini bermanfaat untuk anda.
(Kalau tidak sabar baca sampai habis dapatkannya di sini: http://pdsp.us/dkz014)

Lain orang lain cara mereka menggunakan emas sebagai satu alat kewangan dalam pengurusan kewangan mereka.

Jika anda minat bisnes dan simpan emas, boleh guna skil Alihan Aset Emas. Skil ini ialah gabungan skil niaga dan simpan emas serentak.
Anda belajar cara yang betul untuk strukturkan loan Ar Rahnu dan pilih bisnes yang sesuai agar sambil bisnes anda boleh simpan emas terus.

Kalau anda kaki invest pula, suka trading, elok belajar tool dan skil set untuk anda belajar buat untung dari turun naik pasaran emas, kripto sambil simpan emas.
Panduan percuma 5 Teknik emas ini menceritakannya => http://pdsp.us/dkz014

Kalau anda minat pada seni halus emas fizikal tu sendiri, anda boleh buat untung setiap bulan dengan simpanan emas terpakai. Dari mula nak cari lubuk emas ni sampailah pada selesai proses belian emas jenis ini.

Kalau anda minat IT, gadjet, teknologi terkini, dan suka bisnes online, anda boleh belajar bagaimana buat simpanan emas dan matawang kripto one shot terus.

Menariknya....dalam skil yang ni, ada pilihan untuk mereka yang nak goyang kaki, duduk rumah sambil jaga anak, tapi masih boleh terima untung simpan emas setiap bulan.

Kesimpulannya apa jua pun style simpanan emas yang anda nak buat, ada skilnya yang anda boleh belajar secara step by step.

Kalau nak belajar dan ubah hidup dan kewangan anda, boleh tengok dahulu percuma panduan ini, klik di bawah:
5 Teknik Underground Menyimpan Emas