Friday, March 26, 2010

Sedutan Artikel Mingguan Wanita - DILEMA SEORANG PEMIUTANG

Mula menulis dalam Mingguan Wanita : Tahun 2003
Tajuk Ruangan: Mengurus Kewangan
Tajuk Artikel : DILEMA SEORANG PEMIUTANG   
Bil 1375 March 2010
Selama ini saya banyak menulis tentang aspek hutang dari sudut PENGHUTANG. Ya, yang jadi mangsa ialah penghutang makanya nasib mereka patut dibela. Kisah mereka patut diceritakan dalam drama dan suratkhabar. Berpuluh-puluh panduan sudah ditulis berkenaan dengan sistem untuk membantu penghutang melangsaikan hutang mereka. Tetapi bak kata pepatah, kalau tiada angin masakan pokok bergoyang. Bertepuk sebelah tangan sahaja tidak akan berbunyi. Kesedaran ini membawa saya melakukan penyelidikan untuk melihat hutang dari kacamata PEMIUTANG pula.       
(Email saya di ilmudigital@gmail.com saya untuk maklumat lanjut tentang ebook digital "Bertindak Agar Tidak Kehilangan Wang Akibat Memberi Hutang Kepada Orang Lain". Selepas anda membaca ebook ini anda mampu menyiapkan diri anda untuk menjadi seorang PEMIUTANG yang bijak. Mampu merasai ketenangan serta keceriaan walaupun memberi hutang pada orang lain. Wang tidak kehilangan malah hubungan dengan si Penghutang juga tidak terjejas.)
Ramai orang sibuk memperkatakan bagaimana menguruskan hutang yang ada tetapi berapa ramaikah yang membincangkan bagaimana untuk menangani dan berhadapan dengan orang yang berhutang. Tidak dinafikan kalau dikumpulkan rekod hutang-hutang tak rasmi, tanpa bunga, tanpa faedah, yang diberikan atas dasar simpati dan kepercayaan, nilainya  boleh mencecah ratusan juta ringgit.
(Artikel penuh - beli Mingguan Wanita di kedai-kedai buku, besar atau kecil berhampiran anda.)

No comments: